Bandenstrategie voor Mexico: Wie kan er wat?

door Zus Veldkamp
Premium update
banden-mclaren-bahrein
Premium update

Tijdens een grand prix weekend krijgen de coureurs een bepaald aantal banden mee van elke compound. Hier moeten ze alle sessies mee rijden, dus van VT1 tot aan de race. Wie heeft welke banden nog over en wat wordt de strategie? Grand Prix Radio zet het voor je op een rijtje.

De race in Mexico wordt voor de coureurs in de top 6 zeer waarschijnlijk een 1 stopper qua strategie. De bandendegradatie is laag en de mediumband kan tot wel 45 rondes aan in één stint. De race is 71 ronden lang en het overzicht hieronder geeft weer wat men nog aan banden over heeft. Opvallend is dat iedereen nog minstens een nieuwe set harde en medium banden over heeft, behalve Lance Stroll en Sebastian Vettel. Zij zullen tijdens de race dus gebruik moeten maken van de gebruikte banden.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden