barc

De Formule 1 keert dit weekend terug naar het Circuit de Barcelona-Catalunya, de baan waar voorafgaand aan het seizoen veel is getest. De verschillen op de baan zullen dan ook klein zijn en vooral afhankelijk zijn van de updates die de teams meebrengen.

Zo komt Ferrari met een nieuwe motor naar Spanje en dat is hard nodig vindt Grand Prix Radio-analist Ho-Pin Tung: "Het gat met Mercedes in het kampioenschap is echt enorm geworden natuurlijk. Ik heb alleen vernomen dat men bij het team intern verwacht dat het in Barcelona ook lastig gaat worden om Mercedes het vuur na aan de schenen te leggen, omdat het circuit hun auto niet echt ligt."

Mercedes is dus opnieuw de grote favoriet, aldus Tung: "De Mercedes was snel tijdens de tests in het voorseizoen, maar leek toen nog wel wat lastig te besturen. Ik vermoed echter dat dit nu wel opgelost is. Daarnaast heb ik uit betrouwbare bron vernomen dat men tijdens de tests nog bijna twee seconden in hun zak had. Dus wat dat betreft zijn ze ook dit weekend weer het te kloppen team."

Red Bull kon volgens Tung weleens wat dichterbij komen: "Ik vond de Honda-motor er in Baku erg goed uitzien. Barcelona is een circuit dat heel duidelijk downforce-gevoelig is dus hopelijk kan Verstappen met deze auto en de update die ze meebrengen ook weer hoge ogen gaan gooien."

Luister ook naar de podcast F1 aan Tafel voor een vooruitblik op Spanje:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden