Bearman over geteste spatschermen: "Moeten terug naar de tekentafel"

door Björn Smit
Premium update
arthur-leclerc-spatschermen-fia-test 2
Premium update

Ferrari-reservecoureur Oliver Bearman zegt dat de Formule 1 en de FIA "terug naar de tekentafel" moeten gaan na het testen van de tweede versie van spatschermen voor nat weer vorige week.

Ferrari nam vorige week donderdag deel aan een FIA-test in Fiorano. Het Italiaanse team testte toen een tweede versie van de spatschermen. De spatschermen zijn bedoeld om de wielen in natte omstandigheden te bedekken in een poging de hoeveelheid opspattend water te verminderen, waardoor de zichtbaarheid beter zou moeten worden voor de coureur die achter een andere auto aan rijdt. Als onderdeel van de test werd de Fiorano-testbaan nat gemaakt op de rechte stukken. Arthur Leclerc, de broer van Ferrari-coureur Charles Leclerc, werd eropuit gestuurd met de nieuwe ontwerpen, deze konden worden aangepast om de band volledig of maar deels te bedekken. Oliver Bearman reed achter Leclerc om te testen hoeveel beter het zicht was vergeleken met de onbedekte wielen, zoals nu het geval is in de Formule 1.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Björn Smit

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden