Beide Alfa Romeo-coureurs: We misten gewoon de snelheid

door Shakyra van den Heuvel
Alfa Romeo GP Spanje

Beide Alfa Romeo-coureurs zijn buiten de punten geëindigd. Bottas eindigt op P12 en Zhou komt niet verder dan een dertiende positie. 'Het was lastig vandaag. We mistte in het algemeen de snelheid', aldus Zhou tegenover F1.com. 

Zowel Bottas als Zhou zijn na afloop teleurgesteld door de snelheid die er de gehele wedstrijd niet leek te zijn. Beide coureurs mochten vanaf een goede positie starten waardoor ze hoopten toch een aantal punten te kunnen scoren. 'Ik denk niet dat het had uitgemaakt voor welke strategie we hadden gekozen. Het had geen verschil gemaakt', aldus Zhou na afloop. De Chinees was wel positief over het verschil tussen de kwalificatie -en racesnelheid. 'We hadden een snellere raceauto dan we hadden in de kwalificatie, dus dat is best wel frustrerend'. Ook Bottas gaf dezelfde mening na afloop, hij mistte ook de snelheid van de auto. Hij geeft daarbij aan dat ze nu staan op de positie waar ze de race zijn geëindigd.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

Op naar Mexico

Bottas kijkt uit naar volgend raceweekend in Mexico. 'Ik hoop dat Mexico beter voor ons wordt. Vorig jaar hadden we hier een goede race als team, maar ook voor mij persoonlijk'. Ook Zhou kijkt positief naar de race in Mexico. 'We moeten analyseren waar het dit weekend is fout gegaan en dan kijken we verder naar Mexico'.  Alfa Romeo staat momenteel op de achtste positie in het constructeurskampioenschap, achter Williams. 

 

Lees ook: Max Verstappen behaalt zijn 50ste overwinning in de Grand Prix van Amerika

Lees ook: Sainz tevreden met P4: We hebben gemaximaliseerd wat we konden vandaag

Lees ook: Max Verstappen niet enthousiast over sprintformat: Als fan zou ik teleurgesteld zijn

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden