Bendsneyder gewond door ontplofte motor

181021_JAP_Bendsneyder

Bo Bendsneyder reed een dramatische wedstrijd in de Moto2 op de laatste plaats met een nog vervelender einde. In de laatste ronde van de race op de Motegi Twin Ring liep de Rotterdammer serieuze verwondingen aan zijn scheenbeen op toen de dynamo van zijn Tech3 ontplofte. Een onderdeel van de machine doorboorde het been van de 19-jarige Nederlander, die met de helikopter naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Tech3-teambaas Hervé Poncharal is ontdaan door het voorval. "Ik ben heel bezorgd over wat er met Bo is gebeurd. In de laatste ronde van de wedstrijd ging zijn motor kapot en een deel van de motor vloog eruit en raakte zijn linkerbeen. Daarbij is een open beenbreuk ontstaan. Er is niets wat hij daaraan kon doen, hij is niet eens gecrasht, maar parkeerde de motor. Het is een waardeloos moment, zo tijdens de eerste van drie opeenvolgende raceweekenden. Wij zijn aan het inpakken en vliegen door naar Australië, maar als er eentje van het team moet achterblijven in het ziekenhuis, voelt dat niet juist."

Aan Racesport.nl liet Bo Bendsneyders vader Steven weten dat de coureur in Japan geopereerd wordt, maar dat dat pas op zijn vroegst maandagavond kan. Volgens de Japanse wet is Bendsneyder met zijn 19 jaar minderjarig en mag hij dus alleen worden geopereerd als een van zijn ouders erbij is en toestemming geeft. Bendsneyder senior vliegt maandagochtend naar Japan. De keuze om de operatie in Japan uit te laten voeren is verder gemaakt omdat de risico’s om met een open beenbreuk te vliegen te groot zijn, vanwege mogelijke complicaties als trombose en infecties. "De artsen hebben aangegeven dat het verstandig is om nog minimaal vier dagen in Tokio te blijven en minimaal nog zolang te wachten alvorens de terugreis naar Nederland te aanvaarden. Eenmaal terug in Nederland zal Bo thuis verder kunnen herstellen en revalideren", aldus Bendsneyder senior.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen