Bendsneyder grijpt net naast punten in Moto2-race Jerez

190505_SPA_Bendsneyder_U0I1972

Bo Bendsneyder zat dichtbij de punten in de Grand Prix van Spanje, maar de rijder van NTS RW Racing GP kon er net niet bij. Met de zestiende plaats was hij zelf uiteraard niet blij. De Rotterdammer stak de hand in eigen boezem: "Mijn start was gewoon niet goed."

Toch reed Bendsneyder best een sterke race, die na een grote crash in de tweede bocht werd herstart en ingekort. Bendsneyder kon de crash, waarbij vijf rijders en hun machines over de baan tolden, maar ternauwernood ontwijken. Remy Gardner en Dimas Ekky Pratama moesten de herstart aan zich voorbij laten gaan, Alex Marquez startte vanuit de pitstraat.

Op de smalle baan van het Circuito de Jerez Angel Nieto was het ook in de ingekorte race dringen geblazen. In de hectiek van de start verloor Bendsneyder een paar plaatsen, maar die kon hij al snel weer goedmaken. Pas toen Bendsneyder Stefano Manzi en Somkiat Chantra wist te passeren, had hij vrij baan. Het verschil naar het groepje voor hem – met onder andere Dominique Aegerter, Andrea Locatelli en Marcel Schrötter – was toen echter al opgelopen naar ruim 3 seconden. Daar kon hij nog wel bijna een seconde van af snoepen, maar de wedstrijd was te kort om zich nog echt in het gevecht om de punten te kunnen mengen.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen was niet ontevreden met het weekend. “Het resultaat – de zestiende plaats voor Bo – valt misschien een beetje tegen, maar we hebben dit weekend ook heel goede dingen gezien. We weten waar het aan schort en wat er beter moet en kan. Dinsdag en woensdag gaan we testen in Aragon. Niet alleen hebben we veel nieuwe onderdelen voor de NTS te testen, we kunnen daar ook werken aan de starts van Bo.”

Bo Bendsneyder: “Mijn start was slecht, waardoor ik veel plaatsen verloor. Dat was cruciaal voor het uiteindelijke resultaat. Mijn snelheid in de race was wel goed, maar door de ingekorte wedstrijd was het lastig om nog naar de punten toe te rijden. Het is zeker belangrijk om te gaan werken aan de starts en dat is dus één van de punten die op de planning staan voor de test in Aragon.”

De wedstrijd in de Moto2 werd gewonnen door Lorenzo Baldassarri, voor Jorge Navarro en Augusto Fernandez. Alex Marquez kwam nog als 24ste over de streep na zijn dramatische start vanuit de pitstraat.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden