Bendsneyder maakt grote stappen bij Moto2-test in Jerez

190220_JR0981

Bo Bendsneyder heeft op de tweede dag van de IRTA-test in Jerez grote stappen gemaakt. Dat resulteerde erin dat de Nederlander de laatste sessie besloot als tiende. Zijn tijd van 1.41.958 was over de hele dag gezien goed voor de vijftiende plaats.

Slechts een paar rijders verbeterden in de derde en laatste sessie van de dag hun tijd niet. Onder hen Alex Marquez, die in de eerste Moto2-training al de snelste tijd van de dag neerzette. Bendsneyder bleef uiteindelijk slechts 0,750 verwijderd van de 1.41.208 van Marquez en zit op maar een halve seconde van de top 3.

“De omstandigheden in het laatste uur waren zeker niet beter dan in de eerste twee trainingen”, stelde RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Het is dus knap dat beide coureurs hun tijden hebben weten te verbeteren. We zijn nog steeds op zoek naar de juiste setting, maar we zitten steeds dichter tegen de top aan. Het ziet er allemaal goed uit.”

Bo Bendsneyder: “Het was een heel goede dag. We hebben veel kunnen proberen, ook qua banden. Het hele programma dat we voor vandaag gepland hadden, hebben we naar tevredenheid kunnen afwerken. In alle drie de sessies zat ik constant in de top 12, wat het doel was. In de laatste run heb ik met de zachte band mijn tijd nog wat kunnen aanscherpen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen