Bendsneyder mist de slag in kwalificatie Moto3, Martin op pole

171021_AUS_Martin

Een regenbuitje kort voor het einde van de kwalificatie van de Moto3 maakte dat de gebruikelijke ‘last-minute-dash’ uitbleef op Phillip Island. Wie er niet bij stond, was gezien, want tijden verbeteren was onmogelijk. Eén van de coureurs die zo een goede startplaats voor de GP van Australië misliep, is Bo Bendsneyder. Hij begint om 4.00 uur Nederlandse tijd zondagochtend vanaf de negentiende plaats aan de Moto3-race.

Die positie was niet waar je Bendsneyder mocht verwachten na de snelle tijden die de Rotterdammer in de vrije trainingen had laten zien en dat had voor een groot deel te maken met een forse crash in de derde vrije training, waardoor Bendsneyder maar moeilijk het ritme kon vinden in de kwalificatie. Hij had zijn hoop gevestigd op een uitschieter in de laatste minuten, maar die kans werd hem ontnomen door het regenbuitje. Dat gold ook voor zijn teamgenoot Niccolo Antonelli, die het moet doen met de vijftiende plaats.

"De timing was niet goed, maar het gevoel met de motor is niet slecht", gaf Bendsneyder aan. "Ik sluit niet uit dat we er in de race toch gewoon goed bij kunnen zitten. Het belangrijkste zal zijn om te zorgen dat we snel in die eerste groep zitten. Ik hoop dat het droog blijft, want dat maakt de risico's minder groot."

De grote winnaar was Jorge Martin, die inmiddels gerust meester van de kwalificatie genoemd mag worden met zijn achtste poleposition van het jaar. Martin was net iets sneller dan Gabriel Rodrigo en Joan Mir, die zijn tweede matchpunt om het kampioenschap dit weekend wel hoopt te verzilveren.

Foto: MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden