Bendsneyder sluit eerste testdag Moto2 af in top 15

190220_JR0806

Bo Bendsneyder heeft de eerste dag van de officiële IRTA-test in Jerez afgesloten met een keurige vijftiende plaats. De 1.42.191 van de Rotterdammer was in de overall standings van de eerste dag goed voor de zeventiende plaats. Zijn RW Racing GP-teamgenoot Steven Odendaal noteerde met 1.42.894 de 25ste tijd overall.

De snelste tijden van de Moto2-test waren voor Luca Marini (SKY Racing VR46; 1.41.146), Iker Lecuona (American Racing KTM) en Sam Lowes (Federal Oil Gresini).

RW Racing GP ging in Jerez de la Frontera verder waar het twee weken geleden bij een privétest in Valencia was opgehouden. De Moto2-rijders kwamen drie keer de baan op. In de eerste sessie werden er geen tijden geklokt van Bendsneyder door een probleem met de transponders. Dat was voor de tweede sessie, aan het begin van de middag opgelost.

Wat de test lastig maakte, was dat het Circuito de Jerez Angel Nieto onlangs is voorzien van nieuw asfalt. Dat zorgde ervoor dat de zachte Dunlop-band waarop de snelste tijden konden worden gereden, al na een rondje of vijf, zes was versleten. “We moesten daarom spaarzaam zijn met banden en goed opletten hoe de baan zich gedroeg en veranderde per sessie van anderhalf uur”, verklaarde RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen. “Ondanks dat hebben we goed gewerkt. Ik ben tevreden over de progressie die Bo heeft geboekt op deze eerste dag. Het is goed om te zien dat we inderdaad rond de vijftiende plaats zitten, zoals we hadden gehoopt. Bo stond zelfs een tijd in de top 10 in de laatste sessie. Dat geeft vertrouwen.”

Ook Bendsneyder zelf was tevreden over de test. “De NTS voelt goed aan. Ik heb mijn snelste tijd gereden op de zachte band. Toen ik nog een keer een time attack wilde doen aan het einde van de sessie, ook op de zachte band, maakte ik een schuivertje in de laatste bocht. Dat is jammer, want daardoor ging die laatste run verloren. Het was een goede tijd geweest.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden