Bent Viscaal na P2 in Formule 2: "Was door het dolle heen"

03-Jehan-Daruvala-Bent-Viscaal-Robert-Shwartzman-C-Formula-Motorsport-Limited

Bent Viscaal kijkt positief terug op zijn weekend in Monza, ondanks een misschien teleurstellend resultaat in de Formule 2 Feature Race, waarin hij uitviel na een crash. De Nederlander pakte namelijk wel de tweede plek tijdens de tweede sprintrace. "De kwalificatie is echt iets wat we beter onder de knie moeten krijgen als we het onszelf makkelijker willen maken", aldus Viscaal tegenover Grand Prix Radio

Want in die kwalificatie eindigde hij op de 18e plek op het Italiaanse circuit. Een inhaalrace volgde. Viscaal werd zevende in de eerste sprintrace en wist zelfs naar het podium te klimmen tijdens de tweede sprintrace. "Die tweede plek in de sprintrace was natuurlijk een absoluut hoogtepunt. We hebben daar een goede snelheid kunnen laten zien", blikt de coureur terug. Het was het eerste podium voor zijn team Trident in vijf jaar. "Het team was echt helemaal door het dolle heen, en ik natuurlijk ook. Dat was een heel mooi moment voor hen op hun thuiscircuit".

Punten door de neus

Ondanks zijn goede plek in de tweede sprintrace wist Viscaal niet naar het podium te rijden tijdens de Feature Race. Hij reed op een zevende plek toen hij van achteren werd geraakt door Campos Racing-coureur David Beckmann. "Hij blokkeerde volledig en schoot toen helemaal rechtdoor op mijn rechter achterwiel", aldus Viscaal. "Dat was heel erg jammer, want daar gingen heel veel punten verloren."

https://twitter.com/Formula2/status/1437035016299679750

Toch positief weekend

Toch kijkt de Nederlander positief terug op zijn weekend in het Italiaanse Monza. "Ik ben super dankbaar voor het resultaat en ik kijk nu al uit naar Sotsji", aldus de coureur. De coureur van Trident staat op dit moment op de 15e plaats in het kampioenschap. Over twee weken is de race in het Russische Sotsji, daarna volgen nog Saudi-Arabië en racen de coureurs nog op het circuit van Abu Dhabi.

Lees ook: Daruvala wint tweede F2-sprintrace, Viscaal knap tweede

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Italië de race

Lees ook: Gridstraf voor Verstappen na crash met Hamilton

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden