Bernie Ecclestone: "Hamilton wordt wereldkampioen"

SI201406220285_news

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone denkt dat Lewis Hamilton de wereldtitel binnen gaat slepen. Hij denkt dat Verstappen een goede tegenstander is, maar desondanks zet hij zijn geld op de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton kent zijn beste seizoensopener in jaren. Na vier races heeft de Brit 94 punten door drie overwinningen, een tweede plek en een snelste raceronde. Verstappen staat tweede met 80 punten. De voormalig F1-baas is blij met het gevecht. "De sport heeft weer twee coureurs die aan elkaar gewaagd zijn, zoals vroeger met Prost en Senna", zegt Ecclestone tegenover Blick.

"Hamilton sterker dan ooit"

Ondanks de nieuwe rivaliteit in de sport, denkt Ecclestone dat kampioenschap zo goed als zeker naar Lewis Hamilton gaat. "Hamilton heeft nog nooit zo goed gereden als nu", vindt Ecclestone. Hij denkt dat het mede komt door de sterke Verstappen. "Lewis rijdt koel, berekenend en slim. Hij laat zich niet uitlokken tot verhitte duels en hij geeft zijn tegenstander altijd genoeg ruimte om te overleven", aldus de voormalig Formule 1-baas.

Lewis Hamilton / Max Verstappen / Mercedes AMG F1 / Red Bull Racing / Barcelona / Spanje / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon / Getty Images)

Volgens Ecclestone speelt Mercedes een grote rol in het gevecht tussen beide coureurs. "Verstappen doet misschien niet onder als coureur, maar Lewis beschikt over het beste team en betrouwbaarder materiaal. Op beide factoren kan Hamilton altijd rekenen", sluit Ecclestone af.

Lees ook: Verschuur: “Zonder Leclerc zit Ferrari in de problemen”

Lees ook: Sergio Pérez: “Ik moet mij nog steeds aanpassen”

Lees ook: F1 aan Tafel: “Red Bull moet aan de bak voor kampioenschap”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen