Bernie Ecclestone ziet niets in aanstaande wijzigingen

1920x1080-Grand-Prix-van-Monaco-2019

Hoewel voormalig Formule 1-baas Bernie Eccelstone tegenwoordig de Formule 1-races via de televisie volgt, blijft de 88-jarige Brit de sport op de voet volgen. Af en toe laat Ecclestone van zich horen. In een interview met Auto Motor und Sport stelt hij dat hij geen redenen ziet om grote veranderingen door te voeren zoals die voor 2021 zijn gepland.

"Als men iets wil veranderen, dan moet je drastisch te werk gaan. Dan zou je terug moeten keren naar atmosferische motoren. Daar is moed voor nodig en die is er niet", concludeert Ecclestone, die wel heeft genoten van de afgelopen races. "Zo hoort Formule 1 te zijn. Als het zo blijft, zie ik niet in waarom de sport net zo populair kan worden als voorheen."

Wijzigingen in 2021

Een van de grootste wijzigingen in 2021 is de invoering van een budgetplafond. Ecclestone is daar geen voorstander van. "Dat hebben we niet nodig. Als het technische reglement goed is geschreven is daar geen noodzaak voor. Er moet ervoor worden gezorgd dat het niet nodig is om veel geld te investeren. Geld is geen garantie voor overwinningen. Ik zie op dit moment teams, die geld hebben, maar geen passende resultaten halen."

De Formule 1-teams beklagen zich over de vele technische beperkingen die hen wordt opgelegd. Ecclestone zegt hierover: "Technische competitie is het DNA van de Formule 1. Als we dat verliezen, verliezen wij de Formule 1. We kunnen niet voorkomen dat elk team de beste auto wil bouwen. We kunnen slechts de mogelijkheden hiertoe beperken. Dat heeft niets met geld te maken. Je hebt altijd een bepaalde hoeveelheid geld nodig. Als je de Formule 1 niet kan veroorloven, dan moet je thuis blijven."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden