Besprekingen gaande om Singapore op kalender te houden

Start_F1_Grand_Prix_Singapore_2016

Ondanks het feit dat het contract van Singapore Grand Prix en Formula One afloopt, zijn er volgens Formule 1-baas Chase Carey positieve gesprekken gaande voor een hernieuwde en jarenlange samenwerking. Het evenement, een kroonjuweel voor de Formule 1, viert dit weekeinde haar tiende editie. In 2008 stond de Grand Prix van Singapore voor het eerst op de kalender. Sindsdien is de unieke en glamoureuze nachtrace in de fel verlichte straten van Singapore niet meer weg te denken uit de Formule 1.

“We hebben nog geen deal, maar we hebben positieve gesprekken en het is zeker ons doel om een overeenkomst te sluiten die voor beide partijen interessant is”, aldus Carey tegenover de verzamelde pers in Singapore. Hij voegde er aan toe dat de Formule 1 “trots” is op haar enige, echte nachtrace, ondanks afnemende bezoekersaantallen. Waren er in het eerste jaar nog over de 100.000 bezoekers op alle dagen van het raceweekeinde, in 2015 waren dat er gemiddeld 87.000 per dag en afgelopen jaar 73.000 per dag.

Onder voorbehoud

Momenteel staat de Grand Prix nog met een ‘onder voorbehoud’ aangegeven op de nieuwe kalender voor 2018. Mocht Singapore een nieuwe deal kunnen beklinken dan zal komend seizoen 21 races tellen, ook Duitsland en Frankrijk keren namelijk terug, terwijl Maleisië eind september gastheer zal zijn van de laatste editie vanwege tegenvallende bezoekersaantallen. Overigens staat ook de Grand Prix van China onder voorbehoud.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen