Bevestigd: Hülkenberg vervangt zieke Lance Stroll

Bottas-spanje-gp

Het leek er al even aan te komen, maar nu is het dan officieel: Nico Hulkenberg vervangt Lance Stroll. De Canadees voelt zich te ziek om te rijden en Nico is opgetrommeld als vervanger.

Eerder vanochtend werd al bekend dat Lance Stroll de derde vrije training uit zou zitten, omdat hij zich niet 100% voelde. De Racing Point-coureur voelde zich niet fit genoeg om te rijden en liet de sessie dus schieten. Niet snel daarna kwamen er beelden van Nico Hulkenberg, die zijn Porsche had geparkeerd bij het circuit. De vermoedens leken bevestigd toen Nico een Instagram foto plaatste waarin hij toonde op het circuit te zijn, maar die foto was even later alweer verwijderd. Nu heeft Racing Point het nieuws alsnog officieel naar buiten gebracht.

https://twitter.com/RacingPointF1/status/1314901365332860931

Het is overigens niet de eerste keer dat Hulkenberg dit seizoen in actie komt, want de Duitser verving eerder dit jaar al de door corona-afwezige Sergio Perez. Door mechanische problemen kon hij in de eerste race in Engeland niet aan de start verschijnen, maar een week later in de kwalificatie van de 70th Anniversary Grand Prix pakte hij een verrassende derde plek. De race zelf eindigde hij toen op de zevende plek.

https://twitter.com/RacingPointF1/status/1314902158966435841

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen