Bijzonderheden in de geschiedenis van Monza

door Anouk Ros
Premium update
Max Verstappen Italie Monza
Premium update

Met de Grand Prix van Italië in het verschiet is het tijd om eens te kijken hoe het hier in het verleden is verlopen. Sinds 1950 wordt de Grand Prix van Italië al verreden op de Autodromo Nazionale Monza. Met genoeg Formule 1-races kent het circuit dan ook wat bijzondere statistieken. Op één jaar na, heeft Monza de hele Formule 1-geschiedenis op de kalender gestaan. Grand Prix Radio zet het voor je op een rijtje.

Sebastian Vettel behaalde hier in 2008 zijn eerste pole position én overwinning, voor het team van Toro Rosso. Hiermee was hij de jongste winnaar in de Formule 1. Later heeft Vettel nog tweemaal gewonnen in Monza, maar toen reed hij al voor Red Bull. Opvallend is dat Max Verstappen slechts één keer in deze lijst voorkomt, hij stond in 2021 op pole position, maar eindigde halverwege de race met Lewis Hamilton naast de baan. Daniel Ricciardo is er vervolgens met de winst vandoor gegaan. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen