Binotto: “Hamilton favoriet, maar ik hoop Verstappen”

210053-hungarian-gp-sunday

Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, hoopt dat Max Verstappen het dominante Mercedes kan verslaan. Al is hij wel van mening dat Lewis Hamilton de favoriet is om in 2021 het kampioenschap op zijn naam te schrijven. In een gesprek met het Italiaanse Gazzetta dello Sport kijkt hij naar de kampioensstrijd van 2021.

Mattia Binotto heeft in een gesprek met het Italiaanse Gazzetta dello Sport zijn mening gegeven over de strijd om het kampioenschap van dit jaar. “Allereerst wil ik benadrukken dat het een fantastisch gevecht is. Het is een gevecht tussen twee extreem goede coureurs.” Volgens Binotto zal Mercedes de strijd uiteindelijk gaan winnen. “Ik zou mijn geld op Hamilton zetten. Mercedes is een sterk team en dat hebben ze de laatste jaren laten zien.”

Max Verstappen / Lewis Hamilton / Le Castellet / Frankrijk / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Nicolas Tucat - Pool/Getty Images)

Binotto support Verstappen in kampioenschap

Hamilton is favoriet volgens Binotto maar zijn voorkeur gaat uit naar Verstappen. “Natuurlijk support ik vooral Ferrari maar als het gaat om het kampioenschap ben ik voor Verstappen. Het zou goed zijn voor de sport als de dominantie doorbroken kan worden.” Mocht Red Bull het uiteindelijk niet lukken Mercedes te verslaan hoopt de Italiaan dat ze het in ieder geval tot de laatste race spannend kunnen houden.

Lees ook: Red Bull vreest voor nieuwe motor Pérez

Lees ook: Pérez: “In België duidelijkheid over toekomst Red Bull"

Lees ook: Christian Horner: “We komen vechtend terug"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden