Binotto over uitvalbeurt Ferrari: 'Een schuldige aanwijzen is zinloos'

MAttiaBinotto

Wie dacht dat het team van Ferrari niet verder achteruit kon gaan, stond afgelopen raceweekend met de mond vol tanden toen Charles Leclerc in de eerste bocht van de Red Bull Ring in een gat dook dat er eigenlijk niet was. Hij botste vol op de bolide van teamgenoot Sebastian Vettel en reed zo zelfs diens hele achtervleugel eraf. Beide Ferrari's vielen uit en Leclerc nam al snel de schuld op zich. In gesprek met Formula 1 laat teambaas Mattia Binotto weten hoe hij terugkijkt op de race van gisteren.

"Ik denk niet dat er veel tegen de coureurs te zeggen valt (over het incident red.)", begint Binotto zijn uitleg. "Incidenten als deze kunnen altijd gebeuren als je de race vanuit het middenveld start. Het is zinloos om schuldigen aan te wijzen", vervolgt Binotto. Ondanks dat hij geen schuldigen aan wil wijzen, vindt de teambaas wel dat Ferrari zich niet mag verschuilen achter de botsing die beide bolides uitschakelde.

Een schuldige aanwijzen voor het incident van afgelopen weekend is inmiddels ook niet meer nodig. Charles Leclerc nam vrij snel na het incident al verantwoordelijkheid voor de botsing meer daarover lees je via de onderstaande link.

Lees ook: Leclerc neemt schuld op zich: ‘Ik was te optimistisch’

Schuldige aanwijzen

Binotto, die alvast vooruitblikt op de Grand Prix van Hongarije, die komend weekend verreden zal worden, stelt dat het team als een eenheid samen moet blijven werken om hun problemen tot op de bodem uit te zoeken. "Het is lastig om een race (tweede GP van Oostenrijk red.) zo af te sluiten na slechts twee rondjes. Ik denk dat het de slechtst mogelijke uitkomst, van een weekend dat al slecht verliep, was", stelt Binotto.

"Ik denk dat dit niet het moment is om een verantwoordelijke of schuldige aan te wijzen, het is tijd om eensgezind door te werken. Ik ben er vrij zeker van dat we thuis de juiste mensen hebben om zo snel mogelijk vooruitgang te boeken."

Lees ook: F1-personeel blijft zo kort mogelijk in Hongarije

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen