Binotto: "Overstap Mick naar Formule 1 in 2021 is logisch"

MickSchumacher

Gaat Mick Schumacher volgend jaar de overstap maken naar de Formule 1? Als het aan de Italiaanse fans ligt zal de zoon van Michael Schumacher volgend seizoen rondrijden in de koningsklasse van de autosport. Nu ook Ferrari-teambaas Mattia Binotto zich erover heeft uitgesproken, lijkt de overstap van de Formule 2-coureur steeds dichterbij te komen.

"Naar mijn idee is het een logische stap voor Mick (Schumacher red.) om in 2021 over te stappen naar de Formule 1", vertelt Binotto in gesprek met Bild am Sonntag. Schumacher testte in 2019 al in de Ferrari Formule 1-auto en is daarnaast lid van de Ferrari Driver Academy.

190099-test-bahrain-day-1-700x467
(c) Scuderia Ferrari

Volgens Binotto presteert Schumacher 'uitstekend' in de Formule 2. "Zijn prestaties houden we natuurlijk goed in de gaten. Hij verbetert zich constant." De Ferrari-teambaas wil dan ook snel met Schumacher om tafel om te praten over zijn toekomst. De Duitser heeft volgens hem namelijk een stoeltje in de Formule 1 verdiend.

Wennen en leren

Voor een rode race-overall en een vast stoeltje bij het team van Ferrari is het echter nog wat te vroeg. "Hij zal bij een klein team moeten beginnen in de Formule 1. Op die manier krijgt Mick de tijd om te wennen in de Formule 1 en de ruimte om dingen te leren."

De geruchten dat Kimi Raikkonen dit jaar zijn laatste seizoen bij Alfa Romeo rijdt, kan Schumacher dus ten goede komen. Hij lijkt namelijk de meest logische opvolger voor Alfa Romeo te zijn.

Lees ook: Hamilton hoopt op positieve toekomst voor Vettel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen