Bleekemolen: "Eindelijk zien hoe verhoudingen liggen"

photo_2021-04-11_10-22-50

De Grand Prix van Portugal is nog maar net achter de rug, maar komend weekend wordt er alweer geracet. Het Circuit de Barcelona-Catalunya is dan het decor voor ronde vier van het wereldkampioenschap Formule 1. Jeroen Bleekemolen blikt exclusief voor Grand Prix Radio vooruit op het komende weekend. 

Met de Grand Prix van Portugal nog vers in het geheugen reist de Formule 1 door naar Spanje. In Portugal was het Lewis Hamilton die aan het langste eind trok en er met de zege vandoor ging, maar volgens Jeroen Bleekemolen kan dat dit weekend wel eens anders zijn: "Ik heb het idee dat de Red Bull iets sterker is, ook lijkt het circuit op dat van Bahrein en daar was de Red Bull sterker." Toch kan het komend weekend weer allemaal anders zijn. Barcelona is namelijk een bekende plek voor veel Formule 1-teams om met updates te komen. "Er wordt natuurlijk enorm veel getest op het circuit in Barcelona, dus is het historisch gezien een goeie plek om met de eerste grote updates te komen", aldus Bleekemolen.

Bottas en Pérez

Valtteri Bottas en Sergio Pérez hadden volgens Bleekemolen afgelopen weekend een beter weekend dan wat we de laatste tijd van ze gewend zijn. Bottas eindigde als derde in Portimão en Pérez als vierde. Volgens Bleekemolen komen de twee steeds meer in hun 'ondersteunende rol' en zijn ze ook steeds belangrijker aan het worden in de strijd om het constructeurskampioenschap.

Wil je op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws uit Spanje? Luister dan komend weekend naar Grand Prix Radio.

Lees ook: 7.500 toeschouwers aanwezig bij Grand Prix Monaco 

Lees ook: Vervanger Jack Plooij GP Spanje is Rick Winkelman 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden