Bleekemolen over GP Mexico: Gevecht tussen Red Bull, Ferrari én Mercedes

door Coert Gillissen
Premium update
Sergio Perez Mexico
Premium update

Na een fantastische Grand Prix van Amerika wordt de focus alweer verplaatst naar Zuid-Amerika. Komend weekend strijkt de F1 neer op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico City. Jeroen Bleekemolen blikt namens Grand Prix Radio vooruit.

Het circuit ligt middenin één van de grootste steden ter wereld. Middenin een park ligt een erg gave baan, waar Bleekemolen ook zelf nog op heeft gereden met de A1GP. Het circuit levert een unieke uitdaging: "De baan ligt op maar liefst twee kilometer hoogte. Daardoor is er een stuk minder vermogen bij de motoren, want de verbranding is niet optimaal vanwege het gebrek aan zuurstof. Desondanks worden de normale topsnelheden wel bereikt: "De weerstand van de lucht is een stuk minder dan op andere circuits."

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

door Coert Gillissen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden