Blessurenieuws: Lorenzo weer in actie, Crutchlow onder het mes

181101_MAL_Lorenzo

Jorge Lorenzo stapt in Maleisië weer op de motor. In de eerste vrije training vrijdag wil hij kijken hoe zijn pols er negen dagen na de operatie voor staat. Enige verwachting van de MotoGP van Maleisië heeft de Ducati-coureur niet. “Verwacht geen grote dingen”, waarschuwde hij in de persconferentie. “Door de blessures van de crashes in Aragon en Thailand heb ik nauwelijks aan mijn conditie kunnen werken. De laatste twee weken heb ik zelfs helemaal niets kunnen doen. Ik ben verre van fit.”

Twee weken geleden in Japan probeerde Lorenzo het ook, maar toen stapte hij al na twee rondjes in de eerste vrije training af omdat het niet ging. Daarop besloot hij dat een operatie aan de gebroken pols onvermijdelijk was om het herstel te bevorderen. Woensdag pas is het gips eraf gegaan. “Het voelt nu al stukken beter dan twee weken geleden in Japan. Maar of ik ook kan racen, weet ik niet.”

Het circuit van Sepang is fysiek zwaar voor coureurs, omdat het een baan is van hard remmen en hard accelereren. Of zijn pols daar al tegen bestand is, moeten de eerste trainingen uitwijzen, zei Lorenzo. “Het zou voor mij niet slecht zijn als het regent”, vertelde hij. Ducati heeft testrijder Michele Pirro standby staan om Lorenzo te vervangen voor het geval dat

https://twitter.com/MotoGP/status/1057960443182952448

De belangrijkste reden om toch weer op te stappen is het op peil houden van race skills, vertelde Lorenzo. “Als je een tijdje niet racet, verlies je het gevoel voor snelheid en reactievermogen. Het is fysiek gezien eigenlijk te vroeg, maar ik heb het wel nodig om in de laatste race in Valencia beter voor de dag te komen.”

Lorenzo reageerde als door een adder gebeten toen hij de vraag kreeg of hij eigenlijk nog wel wil racen dit seizoen, of dat zijn prioriteit ligt bij de eerste test voor Honda, twee dagen na de slotrace in Valencia. “Ik leef nu en ben nu Ducati-rijder, dus daar ligt mijn prioriteit”, zei hij. “Ik wil het seizoen goed afsluiten voor Ducati en pas op dinsdag na de slotrace gaat mijn aandacht naar Honda. Niet eerder.”

Tweede operatie voor Crutchlow

181101_Crutchlow
Het LCR Honda-team ging bij Crutchlow op ziekenbezoek. Foto: Oscar Haro/LCR Honda

Cal Crutchlow, die in de tweede vrije training in Australië zijn enkel brak, onderging in Melbourne een operatie aan het gewricht. In het weekend was de Brit al geopereerd aan het scheenbeen. Daarbij was ook een kooiconstructie aangebracht om de gebroken botjes in de enkel op hun plaats te houden. De enkel kon niet meteen worden geopereerd en had een paar dagen rust nodig om de zwelling te laten verminderen. Volgens het LCR Honda-team is de ingreep succesvol verlopen en mag Crutchlow waarschijnlijk zondag of maandag terug naar huis op het eiland Man.

De kans dat Crutchlow dit seizoen nog in actie komt, is heel klein. De hoop is dat hij op tijd fit is voor de eerste wintertests begin februari. In Maleisië, en vrijwel zeker ook in Valencia, wordt Crutchlow vervangen door Honda-testrijder Stefan Bradl.

https://www.instagram.com/p/BponFAfl77J/?taken-by=stefanbradl6

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen