Bo Bendsneyder trekt lijn door in Moto2-test Qatar

190301_Bendsneyder_0725

Op de eerste dag van de Moto2-test in Qatar bevestigde Bo Bendsneyder zijn goede vorm met een beste tijd van 2.00.684, goed voor de dertiende plaats op de ranglijst van de drie gecombineerde sessies. De Rotterdammer reed zijn snelste tijd aan het eind van de derde sessie, op een band die al twintig rondjes op de teller had.

Vanaf de eerste van de drie sessies had Bendsneyder een goed gevoel. Ondanks de harde wind kon de coureur van NTS RW Racing GP elke sessie zijn tijden verbeteren en het verschil met de toptijden kleiner maken. Hij zat binnen een seconde van de tijd die de snelste man van de dag (Brad Binder) reed.

“We hebben wat nieuwe dingen geprobeerd, vooral aan de voorkant, en daarmee hebben we op het laatst een goede stap kunnen maken", vertelde Bendsneyder. "We focussen nog niet op een snelle ronde – dat komt morgen of overmorgen wel – maar zijn nu vooral met de racepace bezig geweest. Dat ik dan toch al deze tijden rijd, is een bewijs dat de basis goed is, want die is sinds de eerste test in Valencia al min of meer hetzelfde.”

Bendsneyder was de enige coureur van NTS RW Racing GP op de baan van het Losail International Circuit. Teamgenoot Steven Odendaal moet de test in Qatar missen vanwege de blessure aan zijn voet, waaraan hij maandag wordt geopereerd. Zijn vervanger Jesko Raffin kwam vandaag aan in Doha en zal morgen op de NTS stappen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden