Bodyguards niet meer welkom op grid na incident Brundle

door Jacobine van den Berg
SI202110240597_hires_jpeg_24bit_rgb

De Formule 1-organisatie gaat een verandering doorvoeren na het opmerkelijke incident tussen Amerikaanse rapster Megan Thee Stallion en Martin Brundle dat plaatsvond op de grid voorafgaand aan de Grand Prix van de Verenigde Staten. Bodyguards zijn daarom vanaf nu niet meer welkom op de grid voor aanvang van een race. 

Voorafgaand aan elke Grand Prix loopt Brundle voor zender Sky Sports F1 over de startgrid en doet hij met verschillende mensen interviews. Dit doet hij met coureurs en mensen van het team, maar ook met beroemdheden die de toegang hebben tot de grid. Op het Circuit of the Americas was rapster Megan Thee Stallion te gast bij Red Bull Racing en werd vervolgens op de grid benaderd door Brundle. Die werd in het midden van een poging tot een gesprekje aan de kant geduwd door een bodyguard en werd hem verzocht geen vragen meer te stellen.

Zie hieronder de video van het incident:

Toen Brundle na afloop van dat raceweekend op Twitter liet weten dat dit soort figuren bepaalde manieren moeten hebben als ze naar de F1 komen, werd dit door veel mensen gezien en gedeeld op sociale media en dus was er noodzaak voor de organisatie van de koningsklasse om in actie te komen. Volgens Motorsport.com zijn er vanaf nu geen bodyguards meer welkom van beroemdheden, omdat de omgeving op het paddock al veilig genoeg is.

Lees ook: Charles Leclerc: “Had gehoopt dat mijn vader mij zo kon zien”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Hamilton bezorgd over Red Bull-dominantie

 

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen