Bokskampioen Tyson Fury neemt het op voor Verstappen

M294223

De Britse bokskampioen Tyson Fury is voor Max Verstappen in de bres gesprongen. De coureur van Red Bull Racing heeft een hoop kritiek over zich heen gekregen na de tumultueuze race in Saoedie-Arabië. Fury laat op Instagram weten dat hij hetzelfde heeft meegemaakt en neemt het voor Verstappen op. 

De Grand Prix van Saoedie-Arabië gaat de boeken in als een van de meest controversiële races van 2021. Verstappen en Lewis Hamilton vochten een verhitte strijd uit zowel op als naast het circuit. Na de race is de agressieve racestijl van de Nederlander het grootste discussiepunt. Er is veel kritiek op de manier hoe de 24-jarige zijn positie ten opzichte van Hamilton verdedigde. Hij zou volgens velen voor de eerste keer te ver zijn gegaan.

“Duel doet me denken aan die tussen Hunt en Lauda"

“Ik weet hoe het voelt om zo vreselijk door de mangel gehaald te worden”, begint Fury. “Dat is niet leuk, zeker niet als je zo jong en ambitieus bent want je wil winnen. Laat hem met rust, hij doet zijn best. Dit duel doet me denken aan die tussen James Hunt en Niki Lauda. Succes voor beide heren in Abu Dhabi en moge de beste winnen."

Lewis Hamilton / Max Verstappen / Saoedie-Arabië /
Foto: Red Bull Content Pool / Lars Baron / Getty Images

Lees ook: Mol: “Al jaren geen alcohol gehad, maar toch heb ik een kater"

Lees ook: Max Verstappen: “Ze verdienen niet één woord uit mijn mond"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Abu Dhabi

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen