Bottas behoudt P4 na tijdstraf

M169461

Valtteri Bottas kreeg na afloop van de Belgische Grand Prix een tijdstraf opgelegd van vijf seconden. De stewards deelden deze straf aan hem uit omdat hij in de openingsfase van de race tegen Sergey Sirotkin was aangereden. Zijn voorsprong op de als vijfde gefinishte Sergio Pérez was echter groot genoeg om zijn vierde positie te behouden.

"Ons doel voor vandaag was om de schade te beperken en om ons goed te herstellen," aldus Bottas. "Ik hoopte dat ik zelf nog op het podium kon belanden, maar door een aanrijding in bocht 1 beschadigde ik mijn voorvleugel. Hierna was P4 het maximale dat we konden bereiken en dat is geen slecht resultaat gezien we vanaf P17 startten."

Bottas beleefde als een van de weinige coureurs wél een enerverende race op het circuit van Spa-Francorchamps: "Ik heb eigenlijk best genoten van de race vandaag omdat ik veel wagens heb kunnen inhalen. Mijn favoriete moment was waarschijnlijk m’n inhaalactie in Eau Rouge, dat was erg leuk. Helaas waren we niet in staat om te winnen vandaag, maar we hebben meer punten gescoord van Ferrari, dus dat is positief."

De stewards vonden echter dat hij de schuldige was van de aanrijding met Sirotkin en gaven hem na afloop van de race een tijdstraf van vijf seconden: "De coureur van wagen 77 gaf toe dat de aanrijding zijn fout was. Hij vertelde dat hij de situatie compleet verkeerd had ingeschat en dat het aanremmen van wagen 35 hem verraste en dat hij meer ruimte had moeten laten," aldus de officiële verklaring van de FIA. Tevens kreeg hij twee strafpunten opgelegd waardoor hij er nu in totaal vier aan zijn broek heeft hangen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden