Bottas: "Blij dat we meer punten gepakt hebben dan Red Bull"

M280521

Valtteri Bottas heeft een knappe inhaalrace gereden in Italië. De Fin kwam vanaf de laatste plaats wegens een gridstraf voor een motorwissel, maar reed terug naar de vierde plek. Hij kreeg de derde plek echter in zijn schoot geworpen, omdat Sergio Pérez een vijf seconden tijdstraf kreeg voor een incident tijdens de race. 

Vanaf de twintigste plek kende Bottas een goede start. De Mercedes-coureur gleed als een warm mes door de spreekwoordelijke boter en haalde de ene na de andere bolide in. Hoewel hij vooraf wist dat het geen makkelijke race zou worden, had Bottas er wel alle vertrouwen in. "Vanaf P20 is het nooit makkelijk. Toch heb ik het team vooraf al gezegd dat ik na afloop van de race op het podium zou staan", stelde een overduidelijk tevreden Bottas na afloop van de race bij het podiuminterview.

Valtteri Bottas / Mercedes / Italië / Monza / Formule 1 / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

"Blij dat we meer punten hebben gepakt dan Red Bull"

Bottas heeft wel een beetje geluk gehad tijdens de race. Sergio Pérez, die rondreed op de derde plek, kreeg namelijk een vijf seconden tijdstraf voor leaving the track and gaining an advantage. Door die straf ging de laatste podiumplek niet meer naar de Mexicaan maar naar Bottas. "Ik ben blij dat we meer punten hebben kunnen pakken dan Red Bull. We hebben het maximale eruit gehaald", vertelde de Mercedes-coureur.

Het Duitse team heeft namelijk ook wat verloren door de crash van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Wat er precies gebeurd is, heeft de Fin niet gezien. Hij wil er dan ook geen verdere uitspraken over doen. "Het was een sterk weekend voor mij. Nu hebben we een week rust en daarna gaan we weer!"

Lees ook: Ricciardo: “Had gevoel dat er iets goeds aan zat te komen”

Lees ook: Verstappen: “Hamilton kneep me in bocht 1 al af”

Lees ook: Norris heel blij met P2: “Hebben hier jaren naartoe gewerkt”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden