Bottas en Leclerc door FIA op het matje geroepen voor trip naar Monaco

20008-austrian-gp-thursday

Charles Leclerc en Valtteri Bottas hebben een tik op de vingers gekregen van de FIA. In verband met de coronamaatregelen moesten teams en coureurs na de Grand Prix van vorig weekend namelijk in Oostenrijk blijven om zo binnen hun teambubbel te blijven. Bottas en Leclerc gaven daar echter geen gehoor aan en reisden gewoon af naar Monaco.

Volgens Motorsport.com zal de FIA beide rijders aanschrijven als herinnering dat het volgen van het protocol strikt noodzakelijk is. Voor Ferrari zal dit de tweede aanschrijving zijn. Zij ontvingen eerder al een 'herinnering', nadat Sebastian Vettel, zonder mondkapje op, stond te praten met Christian Horner en Helmut Marko.

Valtteri Bottas liet donderdag al weten zich van geen kwaad bewust te zijn. Zo zou hij gevraagd hebben of het toegestaan was om naar huis te gaan. Op deze vraag zou 'ja' als antwoord gegeven zijn. Volgens Bottas maakt het niet uit of hij thuis is of in Oostenrijk. "Als ik maar met dezelfde mensen in dezelfde bubbel blijf. Dus ik besloot om naar huis te gaan, omdat het niet zo ver is en het prettiger is om me drie dagen thuis op te laden voor het weekend."

Teambubbel en coronatest

Volgens de coronamaatregelen van de FIA moeten rijders binnen hun teambubbel blijven en moeten ze contact met derden vermijden. In die maatregelen staat echter niet letterlijk dat coureurs en andere teamleden zich niet mogen verplaatsen.

Naast Bottas was ook Charles Leclerc zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. Hij stelt dat hij zich, voor zijn terugkeer naar Oostenrijk, twee keer heeft laten testen om er zeker van te zijn dat hij het virus niet heeft. Leclerc werd thuis in Monaco samen met zijn vriendin, Charlotte, gespot op een verjaardagsfeestje. "Ja, ik ben naar huis gegaan, maar ik heb me twee keer laten testen voor ik terug naar hier kwam om zeker te zijn. Twee keer negatief, dat is alles."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen