Bottas en Stroll krijgen vijf plekken gridstraf voor GP België

door Sander Kamphof
M273678

Valtteri Bottas en Lance Stroll zullen bij de Grand Prix van België vijf plekken worden teruggezet op de startgrid. Dit door de acties van beide coureurs bij de Grand Prix van Hongarije. Valtteri Bottas verremde zich en raakte Norris, Verstappen en Pérez. Stroll raakte op zijn beurt Charles Leclerc en zorgde voor het vroegtijdige einde van zijn race. 

De start van de Grand Prix van Hongarije was er eentje met heel veel drama. De schijnwerpers waren het meest gericht op Valtteri Bottas, die veel te laat remde voor de eerste bocht en zo drie coureurs raakte. Stroll deed hetzelfde en kegelde op zijn beurt Charles Leclerc van de baan af. De stewards hebben geoordeeld en vinden een vijf plaatsen gridstraf voor de volgende race, de Grand Prix van België, een terechte straf. Beide heren zullen dus met een extra kater de zomerstop ingaan.

Penalty-punten

Naast de gridstraf die beide coureurs in België krijgen, hebben ze ook allebei twee penalty-punten gekregen. Valtteri Bottas staat op dit moment op drie strafpunten, Lance Stroll komt uit op een totaal van zes. Wanneer je twaalf strafpunten hebt word je een race geschorst, voor beide heren is dat dus nog niet aan de orde.

Lees ook: Esteban Ocon wint chaotische Grand Prix van Hongarije 

Lees ook: Hauger wint Formule 3-race op opdrogende Hungaroring 

Lees ook: Mick Schumacher: “Kwamen 5 tot 10 minuten tekort” 

door Sander Kamphof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden