Bottas heeft hoop in de toekomst: "Hopelijk krijgen we snel nieuwe updates"

Guanyu Zhou GP Spanje 2024

Het was wederom een tegenvallend weekend voor het team van Stake F1 Team Kick Sauber in Groot-Brittannië. Ook dit weekend wisten beide coureurs geen punten te behalen, net zoals tijdens alle andere races dit seizoen. Toch heeft Bottas hoop voor de toekomst. 

Ondanks dat ze geen punten wisten te scoren tijdens de race, verliep het weekend positief voor beide coureurs. Beide coureurs zijn van mening dat de weersomstandigheden een grote invloed hebben gehad op het verloop van hun race. "Het was zeker geen gemakkelijke dag, zeker niet door de natte stukken op het circuit. Ik denk wel dat we de juiste beslissingen hebben gemaakt met de banden en dat we geen onnodige pitstops hebben gemaakt", zegt Bottas na afloop van de race tegen F1.com. Ook Zhou is het hiermee eens en geeft aan dat de regen eigenlijk te laat voor hen kwam en dat de softbanden toen al kapot waren gereden. "De intermediate banden waren eigenlijk nog te vroeg, dus het was een flinke gok."

Na afloop van de race wist Valtteri Bottas op de vijftiende positie te eindigen en Zhou Guanyu op de achttiende en daarmee laatste plaats. Het is dit seizoen nog niet gelukt om punten te behalen. Hierdoor begint de teambaas van Kick Sauber, Alessandro Bravi, ook steeds meer onder druk te staan. De tegenvallende resultaten moeten binnenkort omgezet worden in successen. 

"Niet genoeg snelheid"

Volgens Bottas was de algemene snelheid van de auto niet voldoende om het gevecht aan te kunnen met de concurrenten. "In elke conditie hebben we gewoon niet genoeg snelheid." Toch is zijn teamgenoot het hier niet helemaal mee eens en is hij juist tevreden met de huidige snelheid. "In het algemeen is de snelheid van de auto waar we het verwachten", aldus Zhou. Ook geeft de Chinees aan dat er nog veel werk is om te eindigen in de punten, maar dat ze hier heel erg hard aan werken. Valtteri Bottas heeft wat hoop in de toekomst. "Hopelijk krijgen we snel nieuwe updates zodat we wat stappen kunnen maken. Ik hoop eigenlijk al in Boedapest."

Lees ook: Horner snapt niks van bandenproblemen Verstappen: "Het is heel vreemd"

Lees ook: Verstappen blij met tweede plek Britse GP: "Namen de juiste beslissingen"

Lees ook: Lewis Hamilton behaalt 104e overwinning in thuisrace

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden