Bottas noemt Mercedes W12 'onbestuurbaar'

M260702

Valtteri Bottas heeft de Mercedes-AMG W12 tijdens de trainingen op vrijdag voor de Grand Prix van Bahrein ‘onbestuurbaar’ genoemd. De Fin kende een matige dag. Hij eindigde de eerste training nog als tweede, maar tijdens de tweede training kwam hij niet verder dan een vijfde tijd.

Gedurende de testdagen waren de rechtlijnigheid en de balans van de auto een groot issue, vooral aan de achterkant, gaf Bottas aan. “Door middel van de aanpak van de set-up hebben we dit proberen te verbeteren. Het voelde wel beter aan dan tijdens de testdagen, maar we zijn er nog niet met de balans van de auto.”

M260236-e1616784379785-700x441
Foto: Mercedes-AMG ( Steve Etherington)

Tegen het einde van de tweede sessie maakte Bottas zijn frustratie kenbaar via de boordradio. De Fin noemde de auto ‘onbestuurbaar’. Na afloop van de trainingen liet hij weten dat de laatste long run van de dag erg inconsistent was. “Ik kon eigenlijk amper mijn ronden rijden en de auto voelde, zoals gezegd, op sommige momenten echt onbestuurbaar. Ik ben wat verbaasd, maar het is vrijdag en dit is waarom we trainen”, legde Bottas uit.

Red Bull en McLaren waren sterk in de trainingen op vrijdag. Op de vraag waar Bottas het team van Mercedes ziet op dit moment gaf hij aan dat ze zeker in de ‘mix’ zitten. “McLaren zag er vandaag erg sterk uit, Red Bull ook, zoals we verwacht hadden. Ik denk dat we er wel staan, al denk ik niet dat we op dit moment het snelste team zijn."

Lees ook: Verstappen tevreden na VT1 en VT2 in Bahrein: "Auto was oké"
Lees ook: 
Wolff: "Beste scenario hebben we dezelfde pace als Red Bull"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen