Bottas over race Qatar: "Wordt twee tegen één"

M290949

Valtteri Bottas presteerde naar eigen zeggen niet zo goed tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Qatar als hij gewild had. De Fin kwam niet verder dan de derde tijd. Na afloop vertelde Bottas dat het voelde alsof de auto in de nacht van vrijdag op zaterdag plots veranderd is. 

"Ik deed mijn best, maar ik snap niet helemaal wat er de afgelopen nacht veranderd is", vertelde Bottas na afloop van de kwalificatie tegenover Formula 1. Op vrijdag zat de Mercedes-coureur er nog goed bij. Hij vloog als het ware over het Losail International Circuit en leek toch wel een goede gooi naar pole position te moeten kunnen doen. "Tot aan de kwalificatie was het een goed weekend voor mij. Ik voelde me sterk in de auto."

Gele vlag in Q3

Uiteindelijk liep het toch even anders voor de Fin. Tijdens de derde vrije training merkte hij namelijk al dat de auto anders aanvoelde. Bottas zette nog steeds de snelste tijd neer, maar het kostte hem veel meer moeite dan eerst. Ook tijdens de kwalificatie liep het niet op rolletjes. Vooral het goed op temperatuur krijgen van de banden als voorbereiding op een snelle run, ging moeizaam.

Valtteri Bottas / Mercedes / Qatar / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (LAT Images)

Aan het einde van Q3, toen Bottas net bezig was met zijn laatste snelle run, ontstond er plots een gele vlag-situatie. Pierre Gasly was over een kerb gereden, waardoor een stukje van de voorvleugel van zijn bolide afbrak. Dit stukje carbon sneed door zijn voorband, waardoor die lek raakte. De Fransman reed langzaam in de buurt van start/finish. Alles andere coureurs moesten, zo lang er nog geel was, van hun gas af.

Twee tegen één

De ronde van Bottas was daardoor min of meer al voorbij. Wat de race betreft is de Fin echter optimistisch. "Wat de race betreft, heb ik niks te verliezen. We hebben twee auto's vooraan om tegen Max (Verstappen red.) te vechten, dus ik weet zeker dat we iets kunnen doen."

Update: Valtteri Bottas moet zich net als Max Verstappen en Carlos Sainz melden bij de stewards. De Fin zou de gele vlaggen, die ontstonden door het stilvallen van de bolide van Gasly, genegeerd hebben. Bottas moet zich op race day om 11.45 uur NL tijd melden bij de stewards.

Lees ook: Lewis Hamilton pakt pole position in Qatar

Lees ook: Verzoek Mercedes afgewezen, geen straf Verstappen

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Qatar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen