Bottas: positief verrast met Q3

Bottas-Valterri -2023 Qatar Grand Prix - Friday

Valterri Bottas verraste toen hij tijdens de kwalificatie in Qatar de negende plaats wist te bemachtigen. Alfa Romeo weet al een langere periode Q3 niet te behalen. Een goede start van het weekend voor de Finse coureur. 

Tijdens de trainingen zat het er nog niet goed uit voor het team van Alfa Romeo. Na wat aanpassingen kwam de auto beter tot zijn recht in de kwalificatie. “Ik moet zeggen dat het een positieve verrassing is om in de top tien te staan, we hebben de juiste keuzes gemaakt tijdens de korte trainingstijd en de kwalificatie Ik voelde me vandaag echt zelfverzekerd in de auto.”, verklaart Bottas aan F1.com. 

 

 

Verbetering voor Alfa Romeo 

Sinds de Grand Prix van Hongarije is het Alfa Romeo niet meer gelukt om de derde kwalificatieronde te halen. Volgens de Finse coureur dit weekend dan ook genoeg mogelijkheden om punten te scoren. “Het is al een tijdje geleden dat we in Q3 zijn geweest, dus dat is echt belonend voor het hele team. Het is een goede startpositie om te strijden voor punten.”, aldus Bottas bij F1.com

 

Lees ook: George Russell: We willen de tweede plek in het constructeurskampioenschap behouden

Lees ook: Max Verstappen zet eerste stap richting wereldkampioenschap met pole position

Lees ook: Verstappen snelste tijdens training in Qatar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden