Bottas: 'We hadden de overwinning verdiend vandaag'

M154124

Valtteri Bottas kwam tijdens de GP van China op een keurige tweede plek over de finish. Toch was de Fin teleurgesteld met het resultaat. Bottas reed namelijk lange tijd aan kop tot de safetycar roet in het eten gooide.

Bottas verschalkte bij de start van de race Kimi Raikkonen en schoof hierdoor op naar de tweede stek. Een tactische pitstop zorgde er vervolgens voor dat hij de leiding in de race kon overnemen van Sebastian Vettel. "We wisten dat dit mogelijk was met het gat dat we hadden, maar alleen wanneer alles perfect zou verlopen tijdens de pitstop. Daarom stopten we op dat moment. Het was de perfecte timing van het team. Ik denk dat dit mijn snelste pitstop ooit was met het team. Alles verliep heel goed en vervolgens had ik ook een goede outlap, dus we wisten dat het mogelijk was."

De overwinning leek binnen handbereik voor de Fin, tot het moment dat de safetycar naar buiten werd geroepen vanwege een aanrijding tussen de coureurs van Toro Rosso. "De race verliep eigenlijk wel goed voor ons en we presteerden sterk, tot de jongens (van Red Bull Racing, red.) stopten tijdens de safetycar. We kwamen hierdoor in de problemen met Daniel en aan het einde ook bijna met Kimi. Het is teleurstellend. We gaven alles wat we hadden en het voelde ook wel een beetje dat we de overwinning verdiend hadden...maar niet vandaag. Het is lastig om dat snel te accepteren na de race, maar dat is F1," aldus de teamgenoot van Lewis Hamilton.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen