BOt

Valtteri Bottas is winnaar geworden van de Grand Prix van Japan. De Finse coureur van Mercedes was de race vanaf de derde plaats vertrokken, maar kende een puike start en had al na een paar honderd meter de voor hem gestarte Ferrari's van Sebastian Vettel en Charles Leclerc ingehaald. Vettel - vertrokken vanaf pole position - werd tweede, terwijl Lewis Hamilton als derde over de finish kwam.

Voor Max Verstappen kwam in de vijftiende ronde een voortijdig einde aan de race. De Nederlander vertrok vanaf P5, had een goede start en lag in de eerste bocht naast Charles Leclerc. Die verloor echter zijn Ferrari en raakte de zijkant van de RB15 van Verstappen waardoor deze van de baan schoot en achteraan moest aansluiten.

Leclerc had schade aan zijn voorvleugel en moest een paar rondes later naar binnen voor een nieuwe neus, maar de schade aan de auto van Verstappen bleek dusdanig groot dat hij moest opgeven. De Nederlander was de enige uitvaller in een race die verder zonder al te veel incidenten verliep.

De einduitslag leverde Mercedes voldoende punten op om de zesde constructeurstitel op rij in de wacht te slepen.

Uitslag 35ste Grand Prix van Japan

kwalijapan-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden