Bottas zelfverzekerd: "Kunnen Red Bull Racing aanvallen"

M265634-1

Valtteri Bottas weet al voordat de race begint dat hij een lastige Grand Prix van Stiermarken zal gaan hebben. De Fin heeft namelijk een gridstraf gekregen na afloop van VT2. Een goede kwalificatie was extra van belang voor de Fin. Met de op één na snelste tijd behoort een podiumplek zeker nog tot de mogelijkheden. 

“Het is jammer van de straf, daardoor start ik vanaf de vijfde plaats. Ik was liever vanaf de tweede plaats begonnen", begint Bottas vlak na de kwalificatie tegenover Johnny Herbert. "Het was een sterke kwalificatie voor mij. In de vrije trainingen worstelde ik nog een beetje met de auto. Maar we hebben de juiste set-up gevonden en het voelde nu heel goed aan. Ik heb het meeste uit de auto gehaald. In mijn eerste run in Q3 had ik alleen last van verkeer met Tsunoda, daardoor verloor ik een paar tienden. Misschien had ik het dus nog beter kunnen doen."

Aanval op Red Bull Racing

“We wisten natuurlijk dat ik de gridstraf krijg voor de race, dus we wilden de race op de mediums beginnen. Hopelijk hebben de coureurs op softs een beetje voordeel aan het begin van de race. We kunnen zeker Red Bull Racing aanvallen."

Lees ook: Valtteri Bottas krijgt 3 plekken gridstraf voor spin pitstraat

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Stiermarken

Lees ook: Verstappen: “Strengere controle voorvleugels nodig”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden