Bouwt China aan een Formule 1-team?

M63736

China heeft al dertien jaar een Grand Prix, maar een Chinese Formule 1-coureur of -team wil er maar niet komen. Daar kon echter wel eens verandering in komen. Volgens het doorgaans uitstekend geïnformeerde Auto Motor und Sport zou een Chinees consortium bezig zijn met het opzetten van een complete renstal.

De Duitsers hebben dat verhaal opmerkelijk genoeg te horen gekregen van Christian Horner. De teambaas van Red Bull laat weten dat enkele van zijn technici zijn benaderd om in dienst te treden bij het Chinese project. Ook zouden de Chinezen al enkele oud-medewerkers van het eerder dit jaar failliet verklaarde Manor hebben aangenomen.

Desgevraagd laat Ross Brawn, de nieuwe sportief directeur van de Formule 1, weten dat er bij de Formula One Group de afgelopen maanden enkele aanvragen zijn binnengekomen voor een licentie. Hij voegt daar wel aan toe dat de regels en contracten met de teams tot 2020 vastliggen en het dus niet echt interessant is om voor die tijd in te stappen. Vanaf 2020 worden de regels en ook de (financiële) afspraken veranderd en dus zou het meer zin hebben om dan met een nieuw team te starten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen