Brawn: ''Nieuwe reglementen komen zeker in 2022''

05 mei 2020 door Hidde Wissels
RossBrawn

Ross Brawn, sportief directeur van de Formule 1, heeft op de officiële website van de Formule 1 aangeven dat de nieuwe technische reglementen echt van kracht zullen gaan in 2022. Christian Horner heeft aangegeven dat de teams willen dat de regels met nog een jaar uitgesteld moeten worden tot 2023.

De nieuwe technische regels, waarin het grondeffect van de auto centraal staat, zouden in eerste instantie in 2021 ingevoerd worden. Het coronavirus en de financiële gevolgen daarvan hebben roet in het eten gegooid. Brawn bevestigt nu dat de regels met een jaar worden uitgesteld en niet langer.

''Sommige teams hebben aangedrongen om ze met nog een jaar uit te stellen'', begint Brawn. "Ik denk dat het gerechtvaardigd is om de huidige auto's naar volgend jaar over te brengen, omdat we midden in de lockdown zitten. Dat is volkomen gerechtvaardigd.''

Brawn geeft aan dat de nieuwe regels zo zijn dat het niet gaat om hoeveel geld je hebt om competitief te zijn.

''De initiatieven die we met deze nieuwe regels brengen, zijn er om de sport economisch rendabeler te maken, het is te complex geworden. Met de auto's die we nu hebben, zijn ze zo complex dat hoe meer je uitgeeft, hoe sneller je gaat. Daar moeten we van af en een situatie creëren waarin geld niet de enige prioriteit is in hoe competitief je kan worden.''

''We willen nog steeds dat de grote teams blijven winnen, maar we moeten de integriteit van de sport behouden om de beste teams te laten winnen. De nieuwe regels zijn nu iets verder weg, maar ze gaan zeker komen in 2022'', besluit Brawn.

Maandag kondigde Brawn aan dat het budgetplafond van 175 miljoen dat volgend jaar ingaat, wordt verlaagd naar 145 miljoen. Dit ook als gevolg van het coronavirus.

 

05 mei 2020 door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen