Brawn: 'Schumacher nog niet klaar voor de F1'

dcd1727au208

Mick Schumacher doet momenteel goede zaken in de Formule 3. De zoon van de zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher stevent op de Europese F3-titel af. Toro Rosso schijnt al oren te hebben naar zijn diensten, maar Ross Brawn vindt dit nog wat te vroeg.

Brawn, het grote brein achter de successen van Michael Schumacher en tegenwoordig sportief directeur van de Formule 1, is van mening dat de negentienjarige telg wat geleidelijker naar de koningsklasse toe moet groeien. "Hij moet nog wat stappen maken voordat hij gaat deelnemen aan de Formule 1," vertelde Brawn tegenover het Russische TASS. "Mick is een heel volwassen jongeman en ik denk dat hij weet dat hij nog wat aan zijn snelheid moet werken om ervoor te zorgen dat hij er helemaal klaar voor is om naar de Formule 1 te gaan."

"De naam Schumacher heeft een grote historische lading. Als hij het verdient en als hij zich volledig wil voorbereiden op de stap naar Formule 1, dan denk ik dat Formule 2 de logische volgende stap zou zijn voor Mick. Daar kan hij de circuits beter leren kennen en door de integratie die we nu ontwikkelen tussen tussen de Formule 2 en Formule 1, kan hij ook alvast wennen aan die omgeving. Ik ben heel blij dat hij zo goed presteert want dit brengt een paar hele leuke herinneringen naar boven," besloot Brawn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen