Brawn: ''Tragedie als Perez geen stoeltje heeft in 2021''

RossBrawn

Ross Brawn heeft in zijn wekelijkse column, op de website van de Formule 1, verteld dat het een tragedie is als Sergio Perez geen plek heeft op de grid van volgend jaar. 

De technisch directeur van de Formule 1 heeft genoten van de afgelopen Grand Prix van Sakhir en de eerste overwinning van Perez. Dat zag er in het begin van de Grand Prix zeker niet naar uit. Charles Leclerc verremde zich in bocht vier en tikte daardoor Perez in de rondte. Perez moest achteraan sluiten en kwam bovendien de pits in. De één na de ander wist hij te passeren, waarna hij kon profiteren van het geklungel bij het team van Mercedes.

''Dit was een dik verdiende overwinning voor Checo'', schrijft Brawn in zijn column. ''Vorige week zei ik in mijn column nog dat Racing Point misschien het gevoel heeft dat ze niet optimaal gepresteerd hebben, maar dat hebben ze dit weekend meer dan rechtgezet. Ze stonden klaar om toe te slaan en Checo reed simpelweg briljant. Daar verdienen ze alle credits voor.''

Brawn vindt het onbegrijpelijk dat Perez nog geen stoeltje heeft voor het volgende Formule 1-seizoen. Red Bull Racing is het enige team waar Perez in 2021 naar toe zou kunnen, maar de Oostenrijkse renstal heeft al aangegeven pas na de Grand Prix van Abu Dhabi een beslissing te nemen. Mocht het Red Bull niet worden, dan neemt Perez een sabbatical van een jaar. Voor 2022 zou hij al opties hebben in de Formule 1.

''We willen hem volgend jaar allemaal zien en het zou een tragedie zijn als hij geen zitje bemachtigt. Het team denkt ongetwijfeld terug aan het besluit dat ze genomen hebben, want ze verliezen hem terwijl hij zo sterk rijdt. Zijn vervanger Sebastian Vettel komt zonder twijfel sterker terug aangezien hij nu in een soort dalletje zit, maar aan Checo weet je wat je hebt. Het wordt dus interessant om te zien hoe dit zich gaat ontwikkelen.''

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden