Brawn wil sneller vooruitgang boeken met nieuwe reglement

brawn

Ross Brawn is druk bezig met zijn taak om de Formule 1 te verbeteren. De races moeten spannender worden, de wagens spectaculairder ogen en financiële speelveld moet meer gelijk worden getrokken. Hoewel deze veranderingen in het reglement - die per 2021 van kracht gaan - niet zo snel tot stand komen als hij had gehoopt, heeft het volgens hem ook weer geen zin om alles er doorheen te drukken zonder het akkoord van de deelnemers.

"Ik ben tevreden over de koers die we varen, maar nog niet met de snelheid," aldus Brawn tegenover Motorsport.com. "Het is een grote uitdaging om stappen te nemen, maar ik weet wat er speelt en ik zie wat er gebeurt. Ik weet ook dat we niet hadden gestaan waar we nu staan als we dit proces niet waren gestart. Uiteraard ben ik ongeduldig en wil ik dat we sneller vooruit gaan. Maar het is een noodzaak om de teams erbij te betrekken en om oplossingen te vinden en datzelfde geldt ook voor de FIA. Dus ik denk dat we de juiste kant opgaan."

"Volgens mij is het de eerste keer dat de Formule 1 het op deze manier aanpakt en kijkt hoe de sport op vele vlakken kan worden verbeterd. We zijn pas twee jaar bezig met deze klus en ik ben optimistisch dat we in de komende jaren de vruchten zullen plukken van waar we nu mee bezig zijn. Nogmaals, ik had deze veranderingen sneller willen doorvoeren maar dat was niet altijd mogelijk. We varen in ieder geval een betere koers dan toen ik hieraan begon," besloot de Brit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen