‘Braziliaanse Grand Prix verhuist naar Rio de Janeiro’

P-20171112-01044_news

De Grand Prix van Brazilië verhuist in 2020 van Sao Paulo naar Rio de Janeiro. De race wordt dan gehouden op een nieuw circuit. Dit liet de Braziliaanse president Jair Bolsonaro weten.

“De Formule 1-directie heeft besloten dat de Grand Prix van Brazilië op de kalender moet blijven. Een langer verblijf in Sao Paulo is niet mogelijk vanwege de vereiste overheidssteun en de schulden. De toeristische sector in Rio de Janeiro zal blij zijn, net als de lokale overheid omdat er hiermee 6.000 tot 7.000 nieuwe banen worden gecreëerd”, aldus Bolsonaro. Hij laat verder weten dat er al een deal is getekend met de gouverneur en burgemeester van Rio.

De Grand Prix van Brazilië wordt sinds 1990 verreden op het circuit van Interlagos. In de jaren tachtig was Rio de Janeiro de gastheer en werd geracet op het Jacarepagua-circuit. Deze werd echter gesloopt voor de komst van het Olympisch Park in 2016. Voor de race in 2020 heeft Bolsonaro aangekondigd dat er een nieuw circuit zal worden gebouwd in Deodoro in het westen van de stad.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden