1920x1080-Rio-de-Janeiro-Corcovado

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft nogmaals benadrukt dat hij graag ziet dat de Grand Prix van Brazilië in 2021 in Rio de Janeiro wordt verreden als volgend jaar het contract met het circuit van Interlagos in Sao Paulo afloopt.

"Niemand wil de Formule 1 weghalen uit Sao Paulo. De race blijft in Brazilië en dat is wat telt", vertelde Bolsonaro op een persconferentie waarbij ook Formule 1-baas Chase Carey en de gouverneur van Rio de Janeiro, Wilson Witzel, aanwezig waren.

Deodoro

Bolsonaro kondigde eerder al aan dat er in Deodoro, in het westen van Rio de Janeiro, een nieuw circuit zal worden gebouwd met een capaciteit van 130.000 toeschouwers. Dat is meer dan een verdubbeling van de capaciteit vergeleken met Sao Paulo, dat ruimte heeft voor 60.000 toeschouwers. Het nieuwe circuit wordt een multifunctionele faciliteit waar muziekshows en andere evenementen kunnen worden gehouden om het rendabel te maken.

Formule 1-baas Carey liet desgevraagd weten dat er nog geen beslissing is genomen over de toekomst van de Braziliaanse Grand Prix. De Amerikaan spreekt deze week ook met Joao Doria, de gouverneur van Sao Paulo, die de race natuurlijk graag wil behouden voor de stad. Maar zo zegt Carey: "We willen in een stad racen die tot de verbeelding spreekt in de wereld."

Jacarapaguá

De Grand Prix van Brazilië wordt sinds 1990 verreden op het circuit van Interlagos. Rio de Janeiro was in 1979 en tussen 1981 en 1989 ook al gastheer van de Formule 1. De tien races werden verreden op Jacarepaguá, dat inmiddels is gesloopt omdat het plaats moest maken voor een trainingscentrum voor de Olympische Spelen van 2016.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden