BREAKING: Abu Dhabi tot 2030 op Formule 1-kalender

door Olav van Boxtel
1-thursday-yasmarina

De Grand Prix van Abu Dhabi is al jaren de vaste afsluiter van het Formule 1-seizoen. Formula1.com meldt een nieuwe deal te hebben gesloten met het Yas Marina Circuit. Deze deal houdt de koningsklasse van de autosport tot 2030 in Abu Dhabi.

Sinds 2009 is Abu Dhabi een vast circuit op de kalender en inmiddels zijn er al heel wat bijzondere dingen gebeurd op deze baan. Zo zijn er meerdere kampioenschappen beslist en is de laatste race van het huidige 2021-seizoen er een om naar uit te kijken. Er wordt namelijk wederom een titelstrijd beslist op het circuit gevestigd in het Midden-Oosten.

Stefano Domenicali, CEO van de Formule 1, zei in een statement het volgende: "Wij zijn blij aan te kunnen kondigen dat wij het contract met het Yas Marina Circuit hebben verlengd tot 2030. We kijken erg uit naar de seizoensfinale van 2021, want er wordt dit weekend geschiedenis geschreven."

Aanpassingen circuit

CEO van ADMM (Abu Dhabi Motorsport Management), Saif Al Noaimi, reageert ook. "De Abu Dhabi Grand Prix zorgt voor meer dan honderd miljoen kijkers via de televisie. Deze nieuwe deal met de Formula One Group bevestigt niet alleen de goede samenwerking tussen de Formule 1 en de Abu Dhabi Grand Prix, maar deelt ook de liefde voor de autosport en het spektakel dat we de fans willen geven."

SI202012130276_hires_jpeg_24bit_rgb-700x433
Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Het Yas Marina Circuit is onlangs aangepast op een aantal plekken. Dit zou het racen ten goede komen en meer actie op de baan opleveren. De veranderingen die hebben plaatsgevonden zijn vooral in bochten 7, 11 en 17. Zo ziet het circuit er meer gestroomlijnd uit en zijn er een aantal korte knikken en hairpins uit het circuit gehaald.

Lees meer: Historische titelgevechten in laatste raceweekend

Lees meer: Richard Verschoor vervangt Fittipaldi voor F2 in Abu Dhabi

Lees meer: Max Verstappen blikt vooruit op finale-race in Abu Dhabi

 

 

door Olav van Boxtel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden