BREAKING: Stroll en Vettel blijven bij Aston Martin in 2022

GP2113_123140_U5I1156

Lance Stroll en Sebastian Vettel blijven in 2022 voor Aston Martin rijden. Er gingen nog een paar geruchten rond dat Vettel na dit seizoen zou stoppen, maar deze kunnen nu van tafel worden geveegd. Stroll zal volgend jaar zijn zesde seizoen in de Formule 1 rijden terwijl Vettel doorgaat voor zijn vijftiende seizoen.

Stroll zit al een tijdje bij het team en kreeg dit jaar de viervoudig wereldkampioen als teamgenoot. Hij is blij dat de Duitser in de Formule 1 blijft bij het team van Aston Martin. De Canadees voegt daaraan toe dat zij dit seizoen nog niet aan de verwachtingen hebben voldaan en dus kijkt hij uit naar volgend jaar.

Teambaas Otmar Szafnauer is ook blij met het behouden van zijn huidige rijderskoppel. Hij noemt Stroll één van de meest begaafde coureurs van het huidige F1-tijdperk, waarbij Vettel met zijn ervaring nog steeds een aanwinst is voor het team. "We verwachten dat beide coureurs volgend jaar goed zullen racen in een heel ander format dan het huidige."

Geen vertrek uit F1

De laatste weken ging het gerucht dat Vettel net als Kimi Räikkönen zou stoppen na dit seizoen. Onder andere Jack Plooij had op Zandvoort gehoord van een coureur dat de Duitser een punt achter zijn carrière ging zetten, maar dat blijkt nu dus toch niet waar te zijn.

Een belangrijke reden voor Vettel om te blijven zijn de nieuwe auto's waarmee de coureurs gaan rijden volgend seizoen. De Duitser verwacht dat er meer onderling gevochten kan worden. De nieuwe technische reglementen zouden de races voor zowel de fans als de coureurs nog leuker moeten maken. "De veranderingen zijn zo groot dat elk team met een nieuw begin zal beginnen. Dat is een enorme kans voor Aston Martin, dus ik kijk uit naar 2022."

Lees ook: BREAKING: Albon naar Williams in 2022 naast Latifi

Lees ook: BREAKING: George Russell naar Mercedes in 2022

Lees ook: BREAKING: Gasly en Tsunoda blijven in 2022 bij AlphaTauri

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden