Mercedes niet in hoger beroep, Verstappen blijft wereldkampioen

M295807

Het team van Mercedes gaat niet in hoger beroep tegen de FIA. Het team verloor tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi het rijderskampioenschap wegens een beslissing van de wedstrijdleiding. Na vele gesprekken tussen de FIA, Formule 1 en Mercedes heeft het team besloten niet in hoger beroep te gaan.

Lewis Hamilton verloor in de laatste ronde van de laatste race zijn wereldkampioenschap. Vijf ronden voor het einde van de race werd de safety car de baan op gestuurd omdat Nicholas Latifi zijn bolide in de muur had gezet. Het leek erop dat de race achter de safety car zou eindigen omdat er veel coureurs op een ronde waren gezet en er te weinig tijd zou zijn om ze allemaal in te laten halen. Wedstrijdleider Michael Masi besloot om alleen de coureurs die tussen Hamilton en Verstappen reden ertussen weg te halen. Hierdoor kon Verstappen op nieuwe softs Hamilton in halen in de laatste ronde.

Christian Horner / Red Bull Racing / Toto Wolff/ Mercedes / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 - LAT Images

Eerlijkheid van de sport

Mercedes was ontevreden met de beslissing. Volgens het team moet iedereen die een ronde achter ligt de kans krijgen om de safety car in te halen. Het team tekende een protest aan maar deze werd afgewezen. Het team mocht nog in hoger beroep gaan tegen de afwijzing maar Mercedes gaat dat dus niet doen. Via Twitter meldt het team dat ze teleurgesteld zijn in de gebeurtenissen. "We gingen in beroep omdat we de eerlijkheid van de sport willen bewaken. Sindsdien zijn we in gesprek met de FIA en Formule 1", aldus het team.

Onderzoek

In de afgelopen week liet de FIA weten een onderzoek in te stellen naar de gebeurtenissen in Abu Dhabi. Mercedes is blij met die keuze. "We waren in gesprek om een duidelijk beeld voor de toekomst te creëren zodat elk team weet wat de regels zijn. Daarom verwelkomen we de commissie die de FIA heeft aangesteld om de gebeurtenissen in Abu Dhabi te onderzoeken", vertelt het team. Mercedes zal dicht betrokken zijn bij het onderzoek om de Formule 1 beter te maken. "We houden de FIA verantwoordelijk voor het onderzoek en trekken hierbij ons hoger beroep in", concludeert Mercedes.

Lees ook: Prijsuitreiking Verstappen te volgen via deze website

Lees ook: Rob van Someren: “Mercedes heeft zich gewoon misdragen”

Lees ook: Mercedes niet bij fotomoment FIA-gala

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden