BREAKING: GP Miami vanaf 2022 weer op de F1-kalender

image

De Formule 1 zal in 2022 terugkeren naar Florida. De gloednieuwe Miami Grand Prix heeft namelijk een 10-jarig contract met de Formule 1 getekend. Dat betekent dat de Verenigde Staten twee grands prix zal organiseren.

Voor het eerst sinds 1959 gaat de Formule 1 weer racen in Florida. Met een topsnelheid van 320 kilometer per uur wordt de race verreden rondom het Hard Rock Stadium complex in Miami. De baan is 5,41 kilometer lang, heeft negentien bochten, drie rechte stukken en potentieel drie DRS-stukken. In het hart van de baan ligt het Hard Rock Stadium, al jarenlang worden daar de grote evenementen georganiseerd zoals de Super Bowl.

Om de nieuwe race aan te kondigen deelde Formula 1 een zelfgemaakte promo op haar socials. Eerlijk is eerlijk: het ziet er enorm gaaf uit!

[video width="2560" height="1080" mp4="https://www.grandprixradio.nl/wp-content/uploads/2021/04/Ultrawide.mp4" autoplay="true"][/video]

Video: Formula 1

CEO van de Formule 1 Stefano Domenicali is enthousiast over de toevoeging van de Miami Grand Prix. "De Verenigde Staten is een belangrijk groeiende markt voor ons en we worden aangemoedigd door ons groeiende bereik in de VS, dit zal ondersteund worden door de tweede race." Domenicali geeft aan goed samen te willen werken met het team van het Hard Rock Stadium en de FIA. Hij wil er zeker van zijn dat er een spannende race komt die een positieve blijvende toevoeging voor de lokale bevolking vormt.

Tom Garfinkel, voorzitter en CEO van Hard Rock Stadium, vertelt dat ze enthousiast zijn om één van de grootste evenementen ter wereld te organiseren. "We hebben gewerkt met gespecialiseerde ontwerpers om een circuit te creëren waarvan wij denken dat het ons en de kijkers van fantastische races zal voorzien."

Wanneer in 2022 de Miami Grand Prix wordt verreden is nog onduidelijk.

Lees ook: Maak kans op 3.333 euro aan brandstof met het Grand Prix Spel

Lees ook: Formule 1 en organisatie Grand Prix van Miami starten petitie

Lees ook: Verstappen baalt van foutje in Q3

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden