BREAKING: Streep door Grand Prix Imola vanwege extreme regenval

door Gijs Leuvenink
red Bull Imola

De Grand Prix van Imola dit weekend is afgelast. De FOM maakte bekend dat door de wateroverlast ter plekke het niet veilig genoeg is voor de teams, coureurs en fans om naar Imola af te reizen.

De hele maand wordt de regio Emilia-Romagna, waar Imola ligt, geteisterd door enorme regenval. Verschillende dorpen zijn geëvacueerd en de afgelopen dagen werd al het personeel verboden het circuit op te gaan. Nu is besloten het gehele raceweekend af te gelasten. Naast de Formule 1 zouden ook de Formule 2, Formule 3

Overleg

In overleg met de lokale autoriteiten hebben de FOM en de organisatie van de grand prix besloten dat het op dit moment niet verantwoord is om de race te laten plaatsvinden. De FOM meldt dat de keuze hierop gevallen is vanwege zorgen om de veiligheid voor de fans, teams en de coureurs. Ook geeft de FOM aan dat ze de hulpdiensten niet willen bezetten, in de omgeving van het circuit zijn alle handen nodig om de veiligheid van de lokale bevolking te waarborgen.

Juiste keuze

Stefano Domenicali, directeur van de FOM, benadrukt dat het volgens hem de enige juiste keuze is. "Dit is voor de lokale bevolking en de autoriteiten de juiste beslissing. We moeten voor de veiligheid zorgen en niet een extra last voor de lokale hulpdiensten zijn." Mohammed Bin-Suleyman, de FIA-directeur, sluit zich hierbij aan. "De veiligheid van iedereen staat boven alles en heeft onze hoogste prioriteit."

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden