BREAKING: Valtteri Bottas gaat naar Alfa Romeo in 2022

M278915

Na een lange tijd van geruchten is het eindelijk bekend gemaakt: Valtteri Bottas gaat in 2022 naar Alfa Romeo! Dit betekent dus dat de Fin het team van Mercedes gaat verlaten. Wie zijn opvolger is, is nog niet bekend, maar dat zal ongetwijfeld George Russell worden. 

Bottas zit sinds 2017 in het stoeltje naast Lewis Hamilton. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het team. Hij heeft ze aan vier constructeurstitels geholpen en heeft zelf 53 podiumplekken binnengesleept met negen overwinningen. Bottas neemt het stoeltje over van Kimi Räikkönen die vorige week bekendmaakte dat hij na dit seizoen zou stoppen in de Formule 1. Wie er naast Bottas in 2022 gaat rijden is nog niet bekend.

Eerste reactie Bottas

Het gerucht dat Bottas naar Alfa Romeo zou gaan en Mercedes zou verlaten was al een tijd geleden bekend, maar is nu toch echt concreet. "Ik geniet van de kans om het team vooruit te helpen op de grid, vooral met de nieuwe reglementen in 2022 die het team de kans geven om een ​​vooruitgang te maken in haar prestaties", laat de Fin weten in een eerste reactie op het nieuws. "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat het team in mij heeft gesteld en ik kan niet wachten om hun vertrouwen terug te betalen. Ik ben net zo hongerig als altijd om te racen voor resultaten en, als het zover is, te racen voor overwinningen."

Teambaas van Alfa Romeo, Frédéric Vasseur zegt dat hij met de komst van Bottas een nieuwe ervaren coureur heeft. Ook complimenteert hij Bottas voor zijn teamspel, wat hij natuurlijk heeft laten zien bij het team van Mercedes. "Onze relatie gaat ver terug, toen we samenwerkten in succesvolle campagnes in F3 en GP3. Zijn talent en vaardigheden zijn sindsdien duidelijk geweest. Het geeft zowel Valtteri als het team de stabiliteit die we nodig hebben om ons project op te bouwen in de Formule 1."

Lees ook: Valtteri Bottas: “Zandvoort was saaie race voor mij”

Lees ook: Mogelijke F1-rentree Albon kan De Vries in de weg zitten

Lees ook: Overwinning Max Verstappen in 10 foto’s

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden