BREAKING: VERSTAPPEN NAAR RED BULL BIJ GP CHINA

01 apr 2015
images_Formule1_Dietrich-Mateschitz-CEO-Red-Bull

Dieter Mateschitz heeft persoonlijk ingegrepen bij zijn twee Formule 1-renstallen. De Red Bull-eigenaar heeft de Nederlander Max Verstappen naar zijn hoofdteam gehaald en Daniil Kvyat tijdelijk teruggezet naar Toro Rosso. Verstappen start in de Grand Prix van China in de RB11-bolide van Daniil Kvyat.

Mateschitz vertelde vannacht exclusief aan Grand Prix Radio vanuit Wenen in Oostenrijk: "Ik wil beginnen met te benadrukken dat dit geen degradatie van Daniil Kvyat is. Toro Rosso blijkt op dit moment gewoon de snelste van onze twee teams. De ervarener Kvyat zal daar dus meer tot zijn recht komen."

De succesvolle energiedrankjesfabrikant legt uit: "Het is eigenlijk heel eenvoudig: wij hebben twee teams op de grid in de Formule 1. Iedereen heeft kunnen zien en lezen over de problemen die ons hoofdteam Red Bull Racing op dit moment heeft. Of het nou aan Renault of aan onszelf ligt is totaal onbelangrijk. We moeten positief denken, creatief handelen en samen tot een oplossing komen."

Mateschitz vervolgt: "'s Avonds na de Grand Prix van Maleisië zijn we met Cyril Abiteboul van Renault en Helmut Marko en Christian Horner van Red Bull Racing om tafel gegaan om naar een oplossing te zoeken. We wisten alledrie al vanuit de data van Max Verstappen bij de testen in Jerez, Barcelona en daarna bij de races in Melbourne en Kuala Lumpur hoe Max een auto sneller kan maken. Zijn vader Jos speelt daar op de achtergrond ook een hele belangrijke rol in. Dàt, en alleen dat, is de reden dat ik besloten heb om hem voor in ieder geval de komende paar races over te hevelen naar ons eerste team."

"Max Verstappen moet gaan zorgen dat de RB11 sneller wordt en dat is mijn grootste prioriteit op dit moment. Hij ziet en voelt blijkbaar dingen aan de auto die anderen net niet zien en hij heeft vooral het unieke talent om dat te vertalen naar concrete aanpassingen aan de auto. Hij heeft dat bij Toro Rosso bewezen. Wij zijn als Red Bull één grote familie en moeten nu harde beslissingen nemen om de strijd met Mercedes en inmiddels ook Ferrari aan te gaan. Strijden tegen Sauber en Force India, met alle respect, is niet waarom wij aan de Formule 1 deelnemen. Vergelijk het met een voetbalclub: jonge talenten breken soms snel door en gevestigde namen moeten af en toe een stapje terugzetten om daarna weer een grote sprong voorwaarts te maken," aldus de Red Bull-baas.

De startnummers van beide coureurs blijven ongewijzigd. Max Verstappen blijft rijden met nummer 33 en Daniil Kvyat met nummer 26. De enige wijzigingen zijn de race-overalls en de petjes die beide coureurs zullen dragen. De Grand Prix van China wordt verreden op 12 april op het Shanghai International Circuit.

Foto's: Red Bull

01 apr 2015

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen