Brendon Hartley belde zelf met Dr. Helmut Marko

hart

Nee heb je, ja kun je krijgen. Dat moet Brendon Hartley hebben gedacht toen hij een paar maanden geleden de telefoon pakte en zijn oude baas Dr. Helmut Marko bij Red Bull belde met de mededeling dat hij beschikbaar was.

Hartley had net te horen gekregen dat zijn werkgever Porsche zich terug zou trekken uit het Le Mans-project. De Nieuw-Zeelander moest op zoek naar een nieuwe baan en was al aan het kijken naar een stoeltje in de IndyCars, maar besloot ook Marko nog even te bellen. "Ik zei 'kijk, ik ben een andere rijder dan tien jaar geleden. Ik heb veel geleerd en mocht er een kans zijn dan ben ik er klaar voor'," aldus Hartley over zijn opmerkelijke gesprek met de adviseur van Red Bull Racing.

Marko kon het telefoontje blijkbaar wel waarderen, want Hartley maakt dit weekend bij Toro Rosso zijn debuut in de Formule 1 als vervanger van Carlos Sainz die naar Renault is vertrokken.

Of de Nieuw-Zeelander langer bij het Italiaanse team blijft is nog niet duidelijk. In de wandelgangen wordt druk gespeculeerd dat Hartley - naast Pierre Gasly - het seizoen mag afmaken bij Toro Rosso, maar volgens hem zelf is er nog niets beslist: "Ik probeer niet verder te denken dan dit weekend. Ik heb nu al voldoende op mijn bord liggen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen